20.8.2016

Koiran peti - vol. 2

Koiranpennut kasvavat hurjaa vauhtia, ainakin keskikokoiset ja isot rodut. Kesän alussa tekemäni peti jäi auttamattomasti liian pieneksi, joten piti kiireesti tehdä uusi. Kun vielä ei tiedä, mistä koira oikeasti tykkää ja minkä se rikkoo puremalla, halusin jatkaa kierrätysteemalla enkä investoida kalliiseen valmiiseen malliin. Siskolta sain palan 5 sentin superlonia (vanha terassin sohvan pehmuste). Kiitos! Leikkasin sitä vähän sopivamman kokoiseksi ja ompelin palat kiinni toisiinsa. Patjalle ompelin miehen vanhoista farkuista löysähkön pussin. Ei suoria saumoja, polvipussitkin saivat jäädä paikoilleen.


Yhdet farkut per puoli, sävyero ei mielestäni haittaa, koska tämä peti meni mökille. Varastosta kaivoin tummansinisen vetoketjun, jotta päällisen saa tarvittaessa pestyä.


Helppo ja toimiva malli, joten tein kaupunkiin vastaavanlaisen. Helpottaa kummasti elämää kun ei tarvitse kuskata petiä joka viikonloppu mökille. Kaupunkipetiin kävin ostamassa Etolasta superlonia, jämäpaloista hintaa ei kertynyt montaa euroa. Päällystin patjan melko napakasti kankaalla, jonka olin aikanaan varannut työtuolin verhoiluun. Suunnittelin tereitä ja vetoketjua, mutta luovuin kummastakin ajatuksesta: tereeseen saisi liian hyvin kulutettua puruenergiaa, sopivan väristä vetoketjua taas ei löytynyt varastosta. Pesutilanteessa yhden sauman saa helposti ratkottua ja ommeltua uudestaan.


Melkein sävy sävyyn pedin kanssa on esikoisen vaunuissa aikoinaan ollut fleecepeitto. Kuluttakoon koira sen nyt loppuun.  Tässä pedissä uni maistuu!


Nyt on työn alla jotain ihan muuta kuin koirajuttuja, joten pysykäähän kuulolla!

1 kommentti: